Zaterdag 22 juni: Zijn wij gesloten (bedrijventerrein niet bereikbaar)

5 belangrijke tips voor je eerste motorrit

Delen
Delen
Delen

De jaarlijks terugkerende motorbeurs in Utrecht en het mooie weer van de afgelopen week, hebben ervoor gezorgd dat vele motorrijders hun motor weer uit de winterstalling hebben gehaald voor hun eerste motorrit in 2019. Wij hebben 5 belangrijke tips om veilig de weg op te gaan met de motor!

Tip 1: Motorbanden controleren

Controleer eerst de bandenspanning en verhelp dit als deze te laag is.  Bekijk of de banden nog mooi rond zijn, de profieldiepte meer dan 1,6mm is (ook te zien aan de indicatie-nokken) en er geen uitdrogingsverschijnselen zijn (scheurtjes). 

Bekijk als laatste de productiedatum van de banden (staat op zijkant). Motorband ouder dan 5 jaar? vervang de band dan op korte termijn i.v.m. uitdroging en verharding.

Tip 2: Olieniveau controleren

Zet de motor rechtop en controleer via glaasje of pijlstok het oliepijl voordat je de motor start. Bekijk direct hoe de kleur van de motorolie is en of deze niet té zwart is. 

Is het oliepijl te laag? vul deze dan bij met motorfietsolie

Tip 3: Brandstof controleren

Controleer of de benzinetank voldoende gevuld is met benzine. Bekijk direct of er geen overmatige roestvorming of corrosie aan de binnenzijde van tank is ontstaan. Ruik als laatste aan de benzine of deze nog vers ruikt. 

Ruikt deze anders dan verse benzine, vervang dan de benzine eerst of gebruik een benzinetoevoeging

Tip 4: Kettingspanning controleren

Motor voorzien van een ketting en tandwiel? Maak het achterwiel vrij van de grond en zoek het strakste punt van de ketting. Controleer of dit tussen de 2-3 cm is of stel deze juist indien nodig.  Is er veel verschil tussen het meest losse en strakste punt? De ketting en tandwielen zijn versleten, laat dit spoedig controleren bij een motorbedrijf.

Tip 5: Controleer op defecten en lekkages

Loop een ronde om de motor met een zaklamp en kijk goed of je nergens lekkages ziet. Ga op de motor zitten en veer de voorvorkpoten even goed in. controleer ook of deze geen vormen van lekkage vertonen. 

Controleer of de verlichting en schakelaars allemaal goed werken.

BONUSTIP: Kom voor de GRATIS Motorcheck

Maak een afspraak of kom langs voor de GRATIS motorcheck! Je motorfiets wordt op alle belangrijke punten gecontroleerd. na de check krijg je een formulier met bevindingen mee.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Deze actie is helaas verlopen. Houdt onze website in de gaten!

Actie loopt tot 1 april 2019

Elmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *