Buddyseat atelier

In ons atelier ben je aan het juiste adres voor het vernieuwen, verbeteren en customizen van de buddyseat op je motor. Duizenden motorrijders gingen je al voor! De mogelijkheden zijn eindeloos en dit ‘ouderwetse’ handwerk kan nog voor een nette prijs-kwaliteit verhouding.

Buddyseat atelier

Maak je zadel als nieuw!

In ons atelier ben je aan het juiste adres voor het vernieuwen, verbeteren en customizen van de buddyseat op je motor. Duizenden motorrijders gingen je al voor! De mogelijkheden zijn eindeloos en dit ‘ouderwetse’ handwerk kan nog voor een nette prijs-kwaliteit verhouding.

Over ons atelier
Kommer Motors wordt vaak als eerste genoemd als er over buddyseat bekleden gesproken wordt. Ons buddyseat atelier is al sinds 1999 een onderdeel van Kommer Motors (voorheen Kommer Motorparts). Door de jaren heen hebben wij duizenden buddyseats vernieuwd of verbeterd voor klanten vanuit heel Europa. Dit ‘ouderwetse’ handwerk is een moeilijk ambacht en om goede kwaliteit te kunnen leveren is kennis en vooral veel ervaring nodig. Ieder jaar worden wij unieker met ons atelier. Het bekleden van de zadels wordt gedaan door Aartje Davelaar en Henny Kommer (zussen). Het aanpassen (zagen/lijmen) van het schuimwerk van de buddyseat wordt verzorgd door Johan kommer.

Mogelijkheden bekleden
De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij kunnen een buddyseat her-bekleden volgens origineel model. In dit geval blijft de buddyseat in dezelfde stijl en proberen wij zo dicht mogelijk bij dezelfde materialen te komen. Wij bekleden buddyseats van oldtimers tot de nieuwste motorfietsen. Ook is het mogelijk om de buddyseat helemaal naar eigen smaak te laten bekleden. Je kunt kiezen of combineren met verschillende motieven, kleuren, verschillende stiksel mogelijkheden en ook logo’s of teksten behoren tot de mogelijkheid.

Wij werken met kwaliteit materiaal skai. Skai is het meest gebruikte kunstleer voor buddyseats. Het materiaal is rekbaar, onderhoudsvrij en is in vele kleuren en motieven te krijgen. Ook hebben wij een antislip skai wat schuiven/glijden in veel gevallen tegen gaat.

Heb je wensen met een bies (opstaande rand) of stikselranden over de gehele buddyseat?  Dit is mogelijk en je hebt hierbij volledige vrijheid in welk motief dit moet gebeuren.

Wij kunnen je buddyseat maken zoals jij dit wilt. Verschillende kleuren en motieven combineren met randen, biezen en stiksels, alles is mogelijk. Wij ontvangen graag een voorbeeld of ontwerp bij speciale wensen.

Het is mogelijk om teksten of logo’s te laten borduren in de skai. Bedrukken of verven is helaas niet mogelijk. Standaard logo’s kunnen wij over het algemeen zonder problemen klaarzetten voor het borduren. Als je een eigen ontwerp hebt ontvangen wij graag een EPS of PDF bestand van het bestand.

Het is bij ons mogelijk om verwarming in het schuim te laten maken. Deze kan met schakelaar of op geschakelde draad worden geleverd.

Mogelijkheden bodemaanpassingen
Last van zadelpijn of verkeerde houding? Dan is er mogelijk een schuimaanpassing nodig. Niets zo vervelend als een zere kont na een paar kilometer rijden. Wij kunnen het schuim van het zadel deels vernieuwen met comfortabel schuim waardoor je veel langer kan zitten zonder zadelpijn. Ook is verhogen, verlagen, aanpassen of geheel opbouwen van een bodemplaat mogelijk. Je bent ook altijd welkom met je motor als je hulp nodig hebt bij het bepalen van de aanpassing.

Wij kunnen vrijwel alle vormen aanpassen. Het is belangrijk dat de aanpassingen altijd binnen de afmetingen van de bodemplaat worden gedaan (om stevigheid te garanderen). Ook moet er minimaal 2-3cm aan schuim overblijven om comfort te garanderen.

Vooral bij oudere buddyseats is de stevigheid op een gegeven moment weg en gaat het schuim doorzitten. Zadelpijn is dan snel voelbaar. Wij zagen het doorgezakte schuim weg en plaatsen hiervoor twee-laags schuim met het hoogst mogelijke comfort.

Wij bieden geen mogelijkheden met gel en wij hebben hier een simpele reden voor. Onze ervaring met gelvlakken is slecht. Gel zit lekker, maar geeft niet het comfort omdat het een te zacht materiaal is. Hierdoor krijg je snel zadelpijn. Wij gebruiken stevig schuim omdat dit het minst vervormd. 

Wij kunnen helaas niets betekenen als het gaat om de bodemplaat. Een houten, stalen of aluminium bodemplaat dient pasklaar aangeleverd te worden. Wij verzorgen vervolgens de schuimopbouw en het bekleden van het zadel.

Buddyseat offerte aanvragen

Vraag hier een offerte aan. Wij vragen je  dit formulier zo compleet mogelijk in te vullen zodat wij een juiste offerte kunnen sturen.

CONTACT GEGEVENS
ADRESGEGEVENS
MOTORFIETS INFORMATIE
VINK AAN WAT VAN TOEPASSING IS
UPLOAD FOTO'S
jpg,jpeg,gif,png,pdf,bmp (meerdere bestanden selecteren mogelijk)

OOK Voor motorzaken

Ben je actief in de motorbranche? Een strak motorzadel draagt bij aan een goede verkoop van de motorfiets. Wij kunnen zorg dragen voor een nette bekleding van de buddyseat. Klik hier voor meer informatie

Over Henny Kommer

Mede-eigenaresse van Kommer Motors en verantwoordelijk voor de motorkleding, buddyseats en administratie.

Henny is al sinds het begin van Kommer Motors (1997) eigenaresse van het bedrijf. Ze is verantwoordelijk voor de afdeling motorkleding, ze zorgt dat de administratie altijd kloppende is en dat het buddyseat atelier op rolletjes verloopt. Met alle kennis die ze de afgelopen jaren heeft opgebouwd in de winkel heeft ze een goed technisch inzicht en kan ze goede adviezen geven tijdens het passen van motorkleding.