Werkplaats/atelier gesloten: 29 aug. t/m 2 sept. // Bedrijf gesloten: 4 t/m 7 sept.

Welke spiegel past bij jouw motor?

Delen
Delen
Delen

Wat voor model motor je ook hebt, er is altijd een spiegel die past op jouw motor! Design spiegels geven de motor een fraaie uitstraling of verbeteren het zichtveld ten opzichte van de huidige spiegels. Wij hebben meer dan 300 spiegels in het assortiment. Alle spiegels staan met informatie en foto in onze webshop motorlook.nl.

Stuurspiegels

Een stuurspiegel wordt op het stuur van de motor gemonteerd. Meestal is er al een spiegelhouder gemonteerd op de motor, maar er zijn ook losse spiegelhouders te verkrijgen. Ook voor choppers!

Kuipspiegel voor de motor

Kuipspiegels

Een kuipspiegel wordt gemonteerd op een kuip (kappen). Vaak gemonteerd bij sportieve modellen. Bij deze spiegels moet meestal een losse adapterplaat besteld worden om hem te kunnen monteren.

Stuureind spiegels

Een stuureind-spiegel wordt aan het uiteinde van het stuur gemonteerd. Als je deze gaat aanschaffen is het verstandig om eerst de huidige stuurgewichten los te halen om te kijken wat de situatie is. De pasvorm is nogal verschillend per merk en per stuur. Soms is een extra adapter, stuurgewicht of vervangen van het stuur noodzakelijk om de spiegels te kunnen monteren.

Waar rekening mee te houden bij het kiezen van stuureind-spiegels:
  1. Stalen of aluminium stuur? Binnendiameter is anders.
  2. Kijk of er geen draadeinde is getapt in het stuur zelf.
  3. Kijk of er geen vaste bus in het stuur zelf is gezet.

OPHALEN IN WINKEL

Je kunt spiegels natuurlijk ook ophalen in onze winkel in Kootwijkerbroek. Voordat je ons bezoekt is het wel verstandig om te bekijken of wij de spiegel op voorraad hebben. Dit is te zien door in onze webshop op een product te gaan staan met de muis. Linksboven verschijnt dan een voorraadstatus.

Bedrijfspand van Kommer Motors

MONTEREN

Ben jij geen sleutelaar? Dan monteren onze specialisten de spiegels natuurlijk graag voor je. Bij ons gekochte spiegels worden gratis gemonteerd. Neem hiervoor gerust contact op. Ook voor het monteren van andere accessoires of voor reparatie en onderhoud kun je bij ons terecht. 

Motor onderhoud Kootwijkerbroek

Hoe weet ik of mijn spiegel past?

Vrijwel ieder motormerk heeft dezelfde pasvorm, behalve bij Yamaha. Bij het aanbieden van universele spiegels wordt er altijd uitgegaan van de standaard pasvorm. Is de pasvorm afwijkend (zoals bij Yamaha), dan wordt dit er altijd bij vermeld. Ook wordt er vaak een extra adapter voor Yamaha meegeleverd bij een spiegel.

Universele pasvorm:
Spiegels links en rechts hebben M10x1.25mm rechtse draad. Passend op onder andere Honda, Kawasaki, Suzuki, Aprilia, Ducati, BMW en Triumph.

Yamaha:
Dit merk heeft links M10x1.25mm rechtse draad, en rechts M10x1.25mm linkse draad. De rechterspiegel draait dus precies andersom dan de andere merken. Bij de wat luxere merken wordt er meestal een extra adapter meegeleverd voor Yamaha.

Harley Davidson:
Dit merk heeft verschillende maten en soorten bevestigingen. Dit kan M8 of M10 zijn en in veel gevallen wordt de draad door een spiegelhouder bevestigd, geborgd met een losse moer. Wij hebben voor diverse spiegels adapters beschikbaar voor Harley Davidson.

Elmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *