fbpx
Mooi weer & motorrijden met corona maatregelen
Share on facebook
Deel blog
Share on google
Deel blog
Share on twitter
Deel blog
Share on whatsapp
Deel blog

Corona en Motorrijden. Wat je niet moet doen!

Het corona-virus met bijbehorende maatregelen houden de wereld momenteel in zijn greep. Dit weekend wordt het fantastisch motorrij-weer in Nederland. De motorrijders hebben met wat kleine maatregelen (nog) alle vrijheid om lekker te gaan genieten op de motor. De wegen zijn rustig, je bent goed beschermt en je houdt automatisch al afstand van anderen op de motorfiets. Ga dus ook vooral motorrijden, maar doe dit met verstand. 

Voorkom verspreiding van het corona-virus en voorkom beperkingen op onze mooie hobby!
Elmar Kommmer
Elmar Kommmer
Vennoot KommerVOF
Lees verder
Deze blog is niet van de overheid overgenomen, maar geschreven op basis van mijn persoonlijke meningen en aanbevelingen. Ik ben mij ervan bewust dat het RIVM sommige delen niet adviseert te doen. Ik schrijf dit vooral met de oproep om je aan te passen en de corona situatie serieus te nemen. Door onderstaande maatregelen toe te passen kunnen wij motorrijders verantwoord blijven rijden. DELEN=GEWENST!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

GEEN Groeperingen

Ik zie regelmatig groepjes samen motorrijden, wat op zich helemaal geen probleem hoeft te zijn. Meestal vrienden of in ieder geval bekenden die samen een rondje gaan motorrijden. Dit moet kunnen, maar pas je wel aan! Hieronder diverse tips en aanbevelingen.

VOORKOM (grote) groepen

Maak voordat je gaat rijden een Whatsapp-groep aan en overleg hierin waar je afspreekt en wat de plannen zijn. Ga in groepen van maximaal 4-6 personen rijden en voorkom dat er een groep samen gaat wachten. Blijf op je motor zitten, houd de motorhelm op en je handschoenen aan. Houd een clubhuis gesloten en spreek af langs de weg in plaats van op bijvoorbeeld een erf.

motorrijders-ook-afstand-corona
Bron: motorrijdersactiegroep.nl

Hieronder een aantal tips om veilig en verantwoord te motorrijden:

  1. Laat alle motorrijders op één straat om de 10 meter op elkaar wachten bij een meeting. Zodra de groep compleet is rijdt de achterste rijder naar voren om iedereen aan te laten haken.
  2. Ga bij meerdere personen in een aantal kleine groepen rijden en houdt bijvoorbeeld contact via een communicatiesysteem.
  3. Plan van tevoren een route en laat iedereen op zichzelf de route rijden.
  4. Ga bij verkeerslichten om-en-om staan met twee meter afstand tussen elke rijder.

AFSTAND tijdens het tanken

Als er benzine getankt moet worden, HOUD AFSTAND van elkaar. Ga niet samen in een groep staan wachten tot iedereen heeft getankt.  Moet je wachten totdat je kunt tanken? Zet de motorfietsen dan met minimaal 1,5 tot 2 meter afstand van elkaar en blijf op de motor zitten. Betreft het een klein tankstation? Wacht dan eventueel buiten het tankstation zodat er geen grote groepen ontstaan of er te weinig ruimte is om de afstand te houden.

bron: nrc.nl

NIET samen eten en drinken

Het tankstation is één van de weinige plekken waar je onderweg snel wat te eten of drinken kunt halen. Afrekenen in de shop, of een versnapering kopen?

  • Doe dit niet met de hele groep, maar met maximaal twee personen tegelijk in de shop.
  • Heb je iets gekocht? Ga dan weer op je motor zitten met 1,5 meter (desnoods 2 meter) afstand. Een praatje maken kan dan nog prima.
  • Blijf zo kort mogelijk op locatie en voorkom dat andere weggebruikers zich gaan irriteren (zoek een plek met voldoende ruimte waar je niemand in de weg staat).

Ga direct naar huis!

Ben je weer terug na de rit? Rij dan direct naar huis. In de vooraf aangemaakte whatsapp-groep kun je alle ervaringen veilig met elkaar delen.

Bron: motorrijders.nl
Help je dit te verspreiden in Nederland?

Ik hoop dat je hier wat aan hebt:). Laten “wij” motorrijders, een goed voorbeeld geven aan de maatschappij. Door deze stappen te ondernemen voorkomen we besmettingen, irritaties en negatieve praat in de media. Bedankt alvast!

Deel dit bericht vooral naar al je vrienden en contacten, samen vormen we een eenheid met allen dezelfde maatregelen! 

PS: Heb je nog vragen over deze blog? Schrijf je bericht hieronder en ik probeer ze zo goed mogelijk te beantwoorden!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

3 reacties

  1. Het meenemen van een buspassagiers (nietgezinslid) op een scooter wordt afgeraden Maar niet beboet. Hoe zit dat met de motor?? Wel of niet bestraft met boete???

    1. Hier kan ik helaas geen antwoord op geven. Volgens mij is hier ook niet echt een regel voor gemaakt. Het meenemen van een gezinslid is sowieso geen probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.motorlook.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 946 reviews.